Известие

Collapse
No announcement yet.

Свирещ съединител

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Свирещ съединител

От днес ми се появи следния проблем. Когато натисна съединителя започва да се чува едно свирене като от млековарка все едно Много странно, защото не се чува всеки път и доколкото успях да хвана някаква зависимост това става, когато качавам предавка и давам газ и когато тръгвам. Също така се чува и докато карам и подавам газ и ако съвсем лекичко натисна съединителя (без да отлепя). Също така сякаш след 10-15 мин каране намалява и изчезва. Иначе няма абсолютно никаква промяна в поведението на съединителя - всичко си е ОК. Тези дни забелязах и че боксува в по-високи обороти, но не знам дали има връзка. Аз мисля така или иначе да я водя в сервиз, но все пак ако някой има идея да каже от какво може да е, че се чудя дали не е лошо да карам така.
    Alfa Romeo 146, 1.4 Twin Spark, 1999 г.

Свири ти лагера най-вероятно,сменяй целия комплект и ше се родиш
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ми смяна на съединител кво да е!!!
      145, 1.6 I.E. Boxer
      Lancia Lybra 2.4 jtd 140+
      Subaru Legacy 2.5

Comment

Най-вече ме интересува дали може да изчака една седмица, че трябва пътувам извън София във вторник.

Comment

Първоначално публикувано от VladoH Покажи съобщение
          Най-вече ме интересува дали може да изчака една седмица, че трябва пътувам извън София във вторник.
          Принципно може и с месеци...ако го пазиш....моя изкара 2 седмици
          Мury ще каже какво се е случило после...
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Аз имам едно Пунто дето лагера свири от около 2 месеца ама го чакам да се скапе тотално. Иначе съединителя не ми буксува и си мисля, че има още живот в него, но отвори ли се по-добре да се смени всичко.
            145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

На един познат реното (19) със свирещ лагер изкара 25000 километра докато се накани да го смени.
              Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
              Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
              Audi A4 1.9 TDI

Comment

аксиален лагер колега
                фиат мултипла jtd
                ФОРД ПУМА

Comment

Метси за отговорите Уговорих вече да ми го сменят

Comment

на мене аксиалния лагер ми свири точно 4 седмици и след тфа сядам, паля, вкарвам на скорост и тряс, незнам кфо стана някво адско стържене и съединител -> down Колата пише, че била уж на 114000км, тъкмо за смяна. За мойта колица 145 1.3 Боксер ме орязаха 350 кинта
                    Alfa Romeo 145 1.3 Boxer

Comment

Първоначално публикувано от mengi_86 Покажи съобщение
                      аксиален лагер колега
                      И при мен беше това навремето.
                      98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

благодаря колеги и аз се чудех кво е тва свирене при натискане на съединителя ! Леко го натискам на свободна и като подам газ свири ! като покарам спира

Comment

На мене беше лагер помпа, ама странно при мене си свиреше на свободна и като натисна съединителя спираше, не ме изкара много време и спирачната течност се изля цялата под колата.
                          Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от LeoVin4i Покажи съобщение
                            На един познат реното (19) със свирещ лагер изкара 25000 километра докато се накани да го смени.
                            Баща ми с бус Рено Трафик - вече 20 000км си свири и няма проблеми....

п.п. Това разбира се не значи, че трябва да пробвате и вие!
                            Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                            Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                            BMW 328i

Comment

Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                              Баща ми с бус Рено Трафик - вече 20 000км си свири и няма проблеми....

п.п. Това разбира се не значи, че трябва да пробвате и вие!
                              По принцип свирещия лагер означава че в него вече няма грес и слънцето е с износени пластини в зависимост от режима на каране и броя натискания се определя и оставаищя му живот, така че според това дали се кара градско или извънградско повече се определя колко ще изкара Понякога при чисто нови съединители лагера идва сух и ако не се напълни с грес си заминава много скоропостижно
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                              X